Lábazati dekorvakolat


THERMONIA Lábazati dekorvakolat

Lábazati vakolat

Igazán minőségi, rugalmas, páraáteresztő, mégis vízzáró, dekoratív lábazati színező vakolatot szeretne? A Thermonia terméke mosható, kiválóan hidalja át a repedéseket, ráadásul speciális, osztályozott szemcsékből áll, amelynek következtében nagyon szép hatást érhetünk el vele, ráadásul 96 féle színösszeállításból választhatjuk ki azt, amelyik a legjobban illik az elképzeléseinkhez!

Munka a Thermonia dekorvakolattal

Milyen felületre hordhatjuk fel a terméket?

A legfontosabb, hogy a munka megkezdése előtt a felületet a lehető legalaposabban megtisztítsuk, pormentesítsük. A Thermonia lábazati vakolat régi és új épületek dekorálására is használható, felhordható simított (minimum c12) beton felületre, gipszkartonra, hőszigetelő rendszerre, simított vakolatalapra is (minimum Hvh. 10). Figyeljünk arra, hogy a terület teljesen száraz legyen! Ne dolgozzunk eső után, vagy ha a felületből még nem távozott az építési nedvesség!

Hogyan kell alapozni?

A lábazati dekorvakolat felhordása előtti munkához a Thermonia diszperziós mélyalapozót ajánljuk. Hígítsuk a terméket vízzel 1:1 arányban! Az alapozó segítségével elérhetjük, hogy a vakolat jobban tapadjon, és megakadályozhatjuk azt, hogy a termékből túl hirtelen távozzon a víz. Az alapozót teddy-hengerrel, vagy ecsettel egyszerűen felvihetjük a felületre. 1 négyzetméter alapozásához kb. 0,15 kg vízzel kevert alapozóra van szükség.

Hogyan kell felhordani a vakolatot?

 • A termék két összetevőből áll: egy vödörnyi diszperziós hordozóanyagból, és egy zsák osztályozott szemcséből. A munka megkezdése előtt a két összetevőt össze kell önteni, majd alaposan eldolgozni egymással. Legjobb, ha ehhez fúrógépre rögzített keverőszárat használunk. Érdemes fokozatosan dolgozni. Először csak 6-8 kg szemcsét adjunk a vödör tartalmához, s később, folyamatos keverés mellett töltsük be a maradékot.
 • Mielőtt dolgozni kezdünk, fontos ellenőrizni, hogy megfelelő színösszetételű szemcséket használunk-e.
 • A vakolatot csak akkor kell vízzel hígítani, ha feltétlenül szükséges. Maximum 2 dl folyadékot használjunk vödrönként!
 • A vakolatot NEDVES, Thermonia mélyalapozóval kezelt felületre kell felhordani. A legcélszerűbb rozsdamentes simítót használni. A felületet többször simítsuk át ellentétes irányban!
 • A simítón diszperziós film alakulhat ki. Ne várjuk meg, amíg ez megköt, távolítsuk el többször is a munka során!
 • A munka során a vakolatos vödörből könnyen elpárolog a víz. Ennek fokozatos, óvatos visszapótlásáról érdemes időben gondoskodni.
 • Olyan időpontot érdemes választani a festésre, amikor a lábazatot a száradás teljes időtartamára (páratartalomtól és hőmérséklettől függően kb. 12-36 óra) meg tudjuk védeni a mechanikai igénybevételtől, esőtől, fagytól, nedvesedéstől.

Adagolás:

1 négyzetméter lefedéséhez szakszerű felhordás mellett kb. 3-3,5 kg termék szükséges.

Kiszerelés:

16 kg-os, pattintható fedelű, műanyag vödörben kapható.

Eltarthatóság:

Gyári csomagolásban, bontatlan és sértetlen állapotban a gyártástól számított 1 évig tartható el, feltéve, hogy hűvös, fagymentes, fedett helyen tároljuk, +5 fok feletti hőmérsékleten.

Egyéb információk:

 • Igyekezzünk a szükséges vakolatot egyszerre beszerezni: a különböző gyártási sorszámú termékek között árnyalatnyi színeltérések fordulhatnak elő.
 • Esőben, párás időben, vagy ha fennáll a veszélye, hogy a munka vagy száradás során fagyni fog, inkább ne dolgozzunk a termékkel.
 • A gyártó nem vállal felelősséget azért, ha a nem megfelelő színkombinációt hordtuk fel a felületre.
 • Egységes, jó megjelenésű felület csak akkor érhető el, ha minden szabályt betartunk.

Homlokzati vakolatot keres? Tekintse meg a nagy színválasztékban elérhető THERMONIA Homlokzati színező vakolatokat!